Aanmeldactie voor mantelzorgers start weer (14-11-2017)

RSS feed
Dit item is verlopen op 30-01-2018.

De gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. waarderen het werk van mantelzorgers. Mantelzorgers zijn een grote steun voor mensen die hulp nodig hebben en een belangrijke aanvulling op professionele zorg. Er zijn veel mantelzorgers in onze gemeenten; zij zijn niet allemaal in beeld bij de gemeenten. Daarom houden we ook dit jaar weer een aanmeldingsactie. Mantelzorgers die zich voor 1 februari 2018 aanmelden ontvangen een VVV-bon van € 40,-.

Waarom aanmelden?

Als u bij ons bekend bent, kunnen wij beter met u in contact blijven over de ondersteuning die u wellicht nodig heeft. Misschien heeft u behoefte aan structurele ondersteuning, of heeft u genoeg aan af en toe een steuntje in de rug. Wij willen u als gemeente graag de ondersteuning bieden die u nodig heeft en daarom is het ook zo belangrijk dat wij weten dat u mantelzorger bent. Woont u in één  van de DDFK gemeenten (Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel of Kollumerland c.a.)  en bent u een mantelzorger die langdurig onbetaalde zorg verleent aan een ander? Dan vragen wij u zich aan te melden via onderstaand aanmeldformulier. U kunt dit printen, invullen en opsturen naar:

DDFK-gemeenten, t.a.v. M. Paulusma
ovv Meldactie Mantelzorg
Antwoordnummer 13
9250 XE Kollum

Email: MPaulusma@ddfk.nl
Er liggen ook aanmeldformulieren bij de balie van het gemeentehuis bij de receptie.

Heeft u zich vorig jaar al aangemeld?

Heeft u zich vorig jaar al aangemeld? Dan ontvangt u automatisch een VVV-bon. Opnieuw aanmelden is niet nodig.

Jonge mantelzorgers

In veel gezinnen groeien kinderen op met iemand die ziek, gehandicapt of verslaafd is. Of met iemand geestelijk niet lekker in zijn vel zit,  lijdt aan een depressie of anderszins. Dit kan plotseling zijn, als een gezinslid een ongeluk krijgt of ernstig ziek wordt. Maar het kan ook zijn dat een kind of jongere opgroeit met een broer of zus met een beperking. 

Zo’n jongere helpt vaak extra mee, houdt extra rekening met thuis. Maakt zich zorgen. Of komt soms zelf zorg tekort. Dat alles bij elkaar heet mantelzorg. Voor  jonge mantelzorgers is het ook wel eens (te) veel… Ze  hebben  taken, verantwoordelijkheden en zorgen die niet standaard horen bij hun leeftijd en ontwikkeling. Soms ervaren ze vermoeidheid, stress of slaapproblemen. Vooral jonge mantelzorgers worden vaak niet als zodanig herkend. Ze hebben (h)erkenning en ondersteuning nodig om gezond op te kunnen groeien. De DDFK-gemeenten willen graag deze jonge mantelzorgers in beeld krijgen om die ondersteuning te kunnen bieden.

Kent u een jonge mantelzorger?

Dan vragen wij u deze (in overleg met de mantelzorger!) aan te melden via onderstaand aanmeldformulier.

Belangrijke pagina's

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt