Burgemeester en wethouders geven gastles in de Week van Respect (11-11-2017)

RSS feed
Dit item is verlopen op 11-12-2017.

Deze week is het De Week van Respect in het onderwijs. Burgemeester Sicko Heldoorn en de wethouders Roelof Bos, Gerben Wiersma, Pieter Braaksma, Pytsje de Graaf en Paul Maasbommel hebben een persoonlijke gastles verzorgd op diverse scholen om samen met kinderen te praten over het bijdragen aan een inclusieve samenleving, waar ruimte en respect is voor iedereen.

 

Het thema dit jaar is #Respectzone. Tijdens de gastlessen gingen de gastsprekers met de leerlingen in gesprek over de actualiteit en urgentie van het onderwerp. Het onderwijs staat aan de basis voor de realisatie van een respectvolle samenleving. Op scholen komen zoveel culturen samen, waarbij ruimte is voor iedereen. Afkomst, sekse, huidskleur, seksuele geaardheid of geloof mogen daarbij geen rol spelen. Daarover praten we tijdens de Week van Respect vrijuit met elkaar. Daarnaast zet het blijvende karakter van een fysieke Respectzone op een school het onderwerp pas écht op de kaart.

Burgemeester Sicko Heldoorn heeft een gastles gegeven aan groep 7/8 van CBS de Wel, Roelof Bos aan groep 7/8 van CBS de Tarissing, Gerben Wiersma aan groep 7/8 van CBS De Boustien, Paul Maasbommel aan groep 7/8 van OBS Prof. Casimirschool, Pieter Braaksma aan groep 7/8 van CBS By de Boarne en Pytsje de Graaf aan groep 7/8 van GBS de Schakel.

Wethouder Braaksma aan groep 7/8 van CBS de BoarnePytsje de Graaf geeft gastles aan groep 7/8 van GBS de Schakel

Belangrijke pagina's

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt