Compostactie (28-02-2018)

RSS feed
Dit item is verlopen op 28-03-2018.

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart wordt in de gemeenten Dongeradeel en Dantumadiel de jaarlijkse compostactie gehouden. Inwoners van beide gemeenten kunnen de compost halen op het gemeentelijk terrein aan de Birdaarderstraatweg 86 in Dokkum.

U kunt hier terecht op:
* vrijdag 16 maart van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur;
* zaterdag 17 maart van 9.00 tot 12.00 uur.


Op de locatie is een shovel aanwezig voor het opladen van de compost.


Compostactie

Wethouders Braaksma van Dongeradeel en Wiersma van Dantumadiel delen op vrijdag 16 maart om 9.00 uur de eerste compost uit op het terrein aan de Birdaarderstraatweg. Er kan per inwoner maximaal 1 aanhangwagen met gratis compost worden meegenomen. Neem zelf materiaal mee voor het vervoer van de compost, zoals stevige plastic zakken of emmers.

Afvalscheiding: goede zaak

Door de gescheiden inzameling van afval wordt een bijdrage geleverd aan de vermindering van de hoeveelheid afval. Ondanks het feit dat in Fryslân jaarlijks al 75.000.000 kg gft-afval gescheiden wordt ingezameld, bestaat het restafval in de huisvuilcontainers nog steeds voor ongeveer 35% uit gft-afval. Dat is zonde, want ook hiervan had prima compost gemaakt kunnen worden. Bovendien moet restafval tegen veel hogere kosten worden verbrand of gestort dan gescheiden gft-afval. 

Goed voor de tuin

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. De gemeenten Dongeradeel en Dantumadiel verkopen compostvaten tegen een sterk gereduceerde prijs. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC) van de DDFK gemeenten, 0519 – 29 88 88.
 

Belangrijke pagina's

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt