Feestelijke start werkzaamheden Ryslânsbrêge (12-01-2018)

RSS feed
Dit item is verlopen op 12-02-2018.

Om de Súd Ie tussen Dokkum en het Lauwersmeer bevaarbaar te maken, komen er in de wijk Fûgellân in Dokkum hogere bruggen. De Ryslânsbrêge, de verkeersbrug aan het einde van de Schans, is als eerste aan de beurt.

Vrijdag 12 januari 2018 heeft wethouder Braaksma het startsein gegeven voor de werkzaamheden. Leerlingen van basisschool De Hoeksteen zwaaiden samen met omwonenden de brug uit.
 
De Ryslânsbrêge in Dokkum krijgt een hoogte van 2,5 meter boven het waterpeil. Dat is 1,5 meter meer dan de huidige hoogte. De nieuwe brug is smaller, maar geschikt voor alle verkeer. Eind november 2017 is al een deel van de bestrating aan beide kanten van de brug eruit gehaald. Daar zijn bigbags met zand neergezet, als voorbelasting. Hierdoor kan de ondergrond inklinken, zodat er later geen grote verzakkingen ontstaan

Sloop oude brug, start nieuwe brug

Maandag 15 januari gaat aannemer Jansma uit Drachten verder met de werkzaamheden, waaronder het slopen van de oude brug. Ook komen er bekistingen voor het betonwerk en wordt de riolering aangepakt. Dit alles duurt tot eind maart. Daarna volgt de bestrating, het asfalteren van het brugdek, het plaatsen van verlichting en verdere afrondende werkzaamheden. Op 1 mei 2018 is volgens planning het werk klaar.
 
Het werk aan de Ryslânsbrêge staat in het teken van het project Súd Ie en Wetterfront Dokkum. Dit project is een samenwerking tussen gemeente Dongeradeel, provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân en wordt mede mogelijk gemaakt door het Waddenfonds, Het Friese Merenproject en Plattelansprojekten.

Foto's: Marit Anker

Openingsbijeenkomst Rijslandsbrug binnenOpeningsbijeenkomst RijslandsbrugOpeningsbijeenkomst Rijslandsbrug door wethouder Braaksma

Belangrijke pagina's

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt