Kinderen brengen de burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel een ontbijtje in het stadhuis (10-11-2017)

RSS feed
Dit item is verlopen op 11-12-2017.

Donderdagochtend 9 november brachten de kinderen van groep 8 van CBS de Springplanke in Engwierum een ontbijtje bij burgemeester Marga Waanders in het stadhuis. Met het burgemeestersontbijt geeft de burgemeester het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen.

De burgemeester van Dongeradeel onderstreept hiermee, net als zo’n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan Jeugdcultuurfonds
Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester voor het ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. De leerlingen uit groep 8 van CBS de Springplanke namen de cheque met een bedrag van € 300,- in ontvangst.


Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Burgemeester Marga Waanders stelde de kinderen de vraag of ze iedere ochtend ontbijten: “Ontbijten is namelijk zeer belangrijk!” Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.


     Foto gemaakt door Simon Vellema

Belangrijke pagina's

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt