Marjan Groen winnares ‘Gedichtenkunst’ (06-07-2017)

RSS feed
Dit item is verlopen op 03-08-2017.

Woensdagmiddag was het groot feest op CBS De Eker in Anjum. Marjan Groen uit groep 8 won met haar kunstgedicht 'Guozzen' de hoofdprijs in de wedstrijd ‘Gedichtenkunst’ van de gemeente Dongeradeel.

Deze wedstrijd werd begin dit jaar uitgeschreven in kader van stimuleren drietaligheid in het onderwijs. Wethouder Pytsje de Graaf overhandigde een grote tegel, met daarop geschilderd het winnende kunstgedicht.

Dit jaar draaide de wedstrijd om gedichten en bijpassende kunst. In totaal kwamen er ca. 50 gedichten binnen. De jury, bestaande uit Pytsje de Graaf, Rennie Veenstra, Sytske Raap, Onno Loonstra en Els Posthumus, had de moeilijke klus de winnaars uit te kiezen. CBS de Fjouwerhoeke uit Hantumhuizen werd winnaar in de categorie Nederlands met het gedicht Familie, OBS Nynke van Hichtum uit Dokkum in de categorie Frysk met het gedicht Trekker en CBS De Hoeksteen in de categorie Engels met het gedicht Chanels. Zij ontvingen eerder al uit handen van een jurylid hun winnende gedicht geschilderd op een paneeltje. Zowel de paneeltjes als de tegel zijn beschilderd door kunstenares Els Posthumus van Els Art uit Dokkum.

De afgelopen jaren organiseerde de gemeente meerdere wedstrijden om de talen Frysk, Nederlands en Engels op een nieuwe, leuke manier te positioneren binnen het onderwijs. Omdat de deelnemende scholen binnen deze wedstrijden veel creatieve vrijheden hebben, wordt het enthousiasme om mee te doen steeds groter.

De gemeente vindt dat alle inzendingen met veel taalpassie en creativiteit zijn gemaakt. Daarom zijn ze verzameld in een kleurrijk eBook. Dit eBook is ontworpen en gebouwd door studenten van NOFCOM, ICT leerbedrijf van ROC Friese Poort en tijdens het feest op De Eker gepresenteerd. Vanaf half juli kan het eBook gratis gedownload worden via de website www.kendynomjouwing.nl. Deze website is het resultaat van de gemeentelijke wedstrijd in 2016.
 


Van links naar rechts: Marjan Groen, winnares van de hoofdprijs, met wethouder Pytsje de Graaf en Els Posthumus. Het winnende gedicht ‘Guozzen’ is dooor kunstenares Els (Els Art) uit Dokkum nageschilderd op een grote tegel.Op de groepsfoto staan alle deelnemende kinderen van de drie scholen, leerkrachten, juryleden, wethouder Pytsje de Graaf en de heren van NOFCOM.

Belangrijke pagina's

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt