Militaire oefening 15 t/m 19 juli rondom Marnewaard (10-07-2017)

RSS feed
Dit item is verlopen op 20-07-2017.

Van 15 t/m 19 juli 2017 is er een militaire oefening op en rond het militaire oefenterrein de Marnewaard in de provincies Groningen en Friesland.

Oefening

Het MTC is de opwerkautoriteit voor de Operationele Eenheden Mariniers. Doelstelling van het MTC is het opwerken en bestendigen van de geoefendheid van de Marine Squadrons en de Marine Combat Groups. Er wordt geoefend op het oefenterrein de Marnewaard en in het gebied rond het Lauwersmeer. Er gaan ook helikopter verplaatsingen plaatsvinden tussen het amfibisch transportschip Zr. Ms. Rotterdam en het militaire oefenterrein de Marnewaard.

De hieronder genoemde activiteiten zullen plaatsvinden:

  • Er wordt geoefend op het oefenterrein de Marnewaard. Vanuit deze locatie zal regelmatig in de omgeving worden gepatrouilleerd met voertuigen en zullen er konvooiverplaatsingen zijn;
  • Alleen op het oefenterrein zal gebruik worden gemaakt van losse munitie;
  • Ook in het weekend wordt geoefend;
  • De overnachtingen vinden plaats op het oefenterrein of op de kazerne.

De oefenende eenheid

  • maakt in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen;
  • Vraagt vooraf toestemming aan de rechtmatige eigenaar of beheerder van het terrein, indien niet openbare wegen, paden en terreinen gebruikt wordt.
  • Doet er alles aan om overlast en hinder aan derden te voorkomen;
  • Gebruikt geen losse munitie buiten het oefenterrein.

Schaderegeling

Als er - ondanks alle voorzorgsmaatregelen - schade ontstaat door de oefening, kunt u dit melden aan het Ministerie van Defensie via de onderstaande gegevens. Geef bij uw melding zoveel mogelijk gegevens door, zoals de betreffende eenheid, het kenteken van het voertuig, de datum en de tijd waarop de schade is ontstaan, de plaats waar de schade is ontstaan en een duidelijke omschrijving van de schade.

Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims
Postbus 9004
3509 AA Utrecht
Telefoon 030 – 2180420
jdvclaims@mindef.nl

Belangrijke pagina's

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt