Nieuw logo gemeente Noardeast-Fryslân onthuld  (08-09-2018)

RSS feed
Dit item is verlopen op 08-10-2018.

Tijdens de opening van de Admiraliteitsdagen op 7 september 2018 in Dokkum is het logo van de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân feestelijk onthuld. Deze gemeente ontstaat vanuit de herindeling van de gemeenten Ferwerderadiel, Dongeradeel en Kollumerland c.a. en is op 1 januari 2019 een feit. 

Noardeast-Fryslân krijgt met dit logo voor het eerst een eigen gezicht. De nieuwe huisstijl is tot stand gekomen door samen met het bureau JUNCTION op zoek te gaan naar wat de nieuwe gemeente bindt en bijzonder maakt. 

Dat bleek een combinatie van karakteristieke kenmerken van de omgeving en de karaktervolle inwoners van de nieuwe gemeente. Het nieuwe logo verbeeldt het veelzijdige karakter van Noardeast-Fryslân. Letterlijk en figuurlijk. Letterlijk, in de vorm van speciaal ontwikkelde karakters (lettertype ‘Noardeast-Fryslân’) in het logo. Figuurlijk, omdat ze symbool staan voor de bijzondere onderscheidende kwaliteiten van de gemeente en inwoners: Grutsk, iepen, behelpsum, rêst, trochsetters, romte en mienskip.

Filmpje nieuwe logo Noardeast-Fryslân

Gemeente Noardeast Fryslan

Belangrijke pagina's

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt