Nu ook piepschuim apart inzamelen (13-06-2017)

RSS feed
Dit item is verlopen op 13-07-2017.

Op de Milieustraat aan de Koailoane te Damwâld is een speciale container geplaatst voor het inzamelen van stukken piepschuim, oftewel voor piepschuimen verpakkingsmateriaal van bijvoorbeeld elektrische apparaten.

Het aanleveren van piepschuim is kosteloos. Het piepschuim gaat in speciale zakken in de container. Die zakken bevinden zich op de Milieustraat. Het piepschuim, dat met deze speciale containers gescheiden wordt ingezameld, wordt weer als verpakkingsmateriaal hergebruikt. Het piepschuim moet dan ook schoon worden aangeleverd. Piepschuim, dat in de sorticontainer gegooid wordt, gaat naar de verbrandingsoven en ‘dat is zonde’. 


Jammer vanuit het oogpunt van duurzaamheid, maar uiteindelijk ook jammer voor de portemonnee van de huishoudens in Dongeradeel en Dantumadiel. Het inzamelen en verwerken van restafval (sorti container) is duurder dan het gescheiden inzamelen en verwerken van allerlei materialen, die hergebruikt worden. Hoe lager de kosten voor verwerking, hoe lager de afvalstoffenheffing.


Met de nieuwe container voor piepschuim op de milieustraat is wéér een stroom toegevoegd aan de vele gescheiden-in-te-zamelen ‘afval’stromen.

Belangrijke pagina's

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt