Woning zonder aardgasaansluiting haalbaar? (11-07-2017)

RSS feed
Dit item is verlopen op 18-08-2017.

Een woning zonder aardgasaansluiting en energiekosten? Het lijkt onhaalbaar en te mooi om waar te zijn. Maar de praktijk laat het tegendeel zien. Het is een landelijke trend om een woning te renoveren naar ‘Nul op de Meter’ of ‘Energieneutraal’.

Sterker nog, het Rijk heeft bepaald dat iedere woning na 2050 aardgasloos verwarmd moet worden. Er zijn steeds meer bewoners in de regio Noordoost Fryslân die hun woning voorbereiden om zelfvoorzienend te worden in de energiebehoefte. 

Een ‘Energieneutrale’ of ‘Nul op de Meter’ woning realiseren?

Iedere woning is anders. Daarom is het ook belangrijk dat u zich van tevoren goed laat informeren en adviseren over de maatregelen die u in huis kunt treffen en daar een goede planning voor maakt. Zo kunt u nu maatregelen treffen die u gaan helpen in de toekomst. Wilt u weten hoe u uw woning in stappen ‘Nul op de Meter’’ of ‘Energieneutraal’ maakt? Ga dan naar de website van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl/nulopdemeter. Hier vindt u alle nodige informatie, praktijkvoorbeelden van andere woningbezitters en heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen.

Gratis advies bij het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket

De gemeenten uit de regio Noordoost Fryslân zien het als een belangrijke taak om haar inwoners verder te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Het Duurzaam Bouwloket wordt ingezet om bewoners onafhankelijk te informeren en adviseren over duurzaamheidsmaatregelen, subsidie- en financieringsmogelijkheden en lokale gecertificeerde bedrijven. Heeft u vragen? Neem dan contact op door te bellen naar 072-743 39 56 of te mailen naar  info@duurzaambouwloket.nl.

Energielabel duurzaam wonen

Belangrijke pagina's

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt