2016 - 2017

RSS feed
 • 28 oktober 2017: Nacht van de Nacht in het Nationaal Park Lauwersmeer

  (19-10-2017)

  Zaterdag 28 oktober 2017 wordt in het Lauwersmeergebied de Nacht van de Nacht gevierd. De gemeenten schakelen op verschillende plekken de openbare verlichting uit en in het Nationaal Park Lauwersmeer en de dorpen eromheen worden activiteiten georganiseerd.

 • Website Sint Dokkum online

  (13-10-2017)

  Vanaf vandaag, vrijdag 13 oktober,  is de website www.sintdokkum.nl online. Op deze website staan tal van praktische informatie over de intocht van de Goedheiligman op zaterdag 18 november 2017 in Dokkum. Voor kinderen zijn er kleurplaten, spelletjes en filmpjes te vinden.

 • Burgemeesters en wethouders lezen voor op Dag van de Duurzaamheid

  (11-10-2017)
  De Klyster

  Dinsdagmorgen 10 oktober lazen de collegeleden van de DDFK Gemeenten voor op verschillende basisscholen in de gemeente. Dit gebeurde in het kader van de Dag van de Duurzaamheid, die dit jaar voor de negende keer heeft plaatsgevonden met het thema  'De Wereld van Voedsel'.

 • Waaksma en De Jong niet tevreden met gunning vervoer Noordoost

  (09-10-2017)

  Taxicentrale Waaksma B.V. en Taxi D & L De Jong hebben door middel van een dagvaarding een rechtszaak aangespannen, omdat ze niet willen dat taxivervoerders Dorenbos en Vervoersmanagement Noord-Nederland (VMNN) ook percelen gegund krijgen in de aanbesteding van het vervoer in Noordoost-Fryslân.

 • Markt Dokkum wordt groen Abdijhof met historisch verhaal. Parkeren en evenementen blijven mogelijk

  (29-09-2017)

  Op 20 november aanstaande gaat de schop in de grond; de Markt in Dokkum wordt een groen Abdijhof met de contouren van de oude Abdijkerk, een unieke ijsfontein, 16 mooie bomen en verhaaltegels over de Markt en Dokkum. Het geheel zorgt voor een sfeervol verblijfsgebied met diverse terrassen.

 • Renovatiewerkzaamheden riolering Paesens-Moddergat

  (27-09-2017)

  In de periode van 9 oktober t/m 1 november 2017 zijn er in Peasens-Moddergat werkzaamheden aan de riolering. Het betreft voor het grootste deel het zogenaamd relinen van bestaande riolen. Door middel van de zogenaamde “kousmethode” worden de betreffende riolen voorzien van een nieuwe binnenwand.

 • Route Sinterklaasintocht Dokkum bekend

  (27-09-2017)

  Op zaterdag 18 november staat Dokkum in de schijnwerpers! Op deze dag vindt in de historische stad de landelijke intocht van Sinterklaas plaats. Naar verwachting zullen hier ongeveer 25.000 bezoekers genieten van een mooi welkomstfeest.k praktische informatie te vinden is.

 • Remdemonstratie voor scholieren

  (27-09-2017)

  Leerlingen van het Dockinga College, Mavo De Saad em CSG Piter Jelles kregen afgelopen week en deze week een ‘remdemonstratie’. De proef werd gehouden in Damwâld, Dokkum en Ferwert.

 • Nieuwe serie bijeenkomsten voor startende ondernemers ‘Dwaande met je bedrijf’

  (08-09-2017)

  Van september tot en met november organiseert Netwerk Noordoost weer een serie uit de ondernemerscyclus ‘Dwaande met je bedrijf’ voor startende ondernemers in Noordoost Fryslân. In zeven modules krijgen beginnende ondernemers inzicht in hun sterke en zwakke kanten, de belangrijkste wetten en regels, effectieve marketing, financiën en belastingen.

 • Archeologisch onderzoek aan de Markt in Dokkum

  (08-06-2017)

  Op donderdag 8 juni is er op de Markt in Dokkum een archeologisch onderzoek geweest. Dit is gebeurd aan de hand van grondboringen.

 • Speciaal e-mailadres voor de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum

  (02-06-2017)

  Dokkum mag dit jaar, 2017, de landelijke intocht van Sinterklaas verzorgen. Daar zijn we trots op en we gaan er alles aan doen om er een mooi kinderfeest van te maken.

 • Landelijke Intocht Sinterklaas in Dokkum

  (29-05-2017)

  De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Dokkum, een gezellige vestingstad met een prachtig historisch centrum. Op zaterdag 18 november vaart de Goedheiligman met zijn pieten naar de binnenstad van deze Admiraliteitsstad.

 • Jaaroverzicht inzameling oudpapier 2017

  (28-12-2016)

  Welke organisatie zamelt in 2017 in uw dorp oud papier en karton in? Wij hebben voor u een overzicht gemaakt zodat u dit in uw agenda kunt zetten.

 • Stand van zaken vogelgriep - laatste update

  (22-12-2016)

  Wetterskip Fryslân heeft sinds afgelopen weekeinde minder dode en zieke vogels aangetroffen. Het aantal dode vogels dat per dag gevonden wordt daalt. Om deze reden wordt de vrijwillige oproep aan wandelaars en jagers om bij voorkeur niet het veld in te gaan ingetrokken. In het reglement maatregelen beschermings- en toezichtgebied vogelgriep staat omschreven dat er nog wel een verbod geldt op jagen en het doden van wild in een zone van 10 km rondom de getroffen bedrijven (artikel 19). Op de website van de Rijksoverheid vindt u hierover de meest actuele informatie.

 • Veel vraag naar bedrijfskavels in Dokkum

  (22-12-2016)

  Met de aantrekkende economie neemt ook de vraag naar bedrijfskavels toe. Bij de gemeente Dongeradeel komen veel aanvragen binnen voor beschikbare kavels op de industrieterreinen Hogedijken en Betterwird in Dokkum. Om aan de vraag te kunnen voldoen, gaat de gemeente industrieterrein Betterwird uitbreiden.

 • Onderzoek naar ontwikkeling Prinslocatie Dokkum

  (21-12-2016)

  De gemeente Dongeradeel is in gesprek met Loft Ruimtelijke Ontwikkeling BV om de Prinslocatie in Dokkum te ontwikkelen tot een aantrekkelijk bedrijventerrein.  De locatie van voormalige metaalfabriek Prins midden in de stad ligt er voor een deel desolaat en verwaarloosd bij. Loft, de nieuwe eigenaar van het terrein met panden, wil het gebied graag herstructureren en tegelijk de bedrijvigheid er stimuleren. Momenteel werken gemeente en eigenaar samen aan een ontwikkelingsschets die begin 2017 gepresenteerd wordt en onderzoeken ze de haalbaarheid van de herstructurering.

 • Onderzoek naar effect lasers op beperking ganzenschade op landbouwgewassen

  (19-12-2016)

  BIJ12-Faunafonds heeft opdracht verstrekt voor een onderzoek naar het effect van lasers op beperking van ganzenschade op landbouwgewassen. 
  Deze proef vindt plaats op 16 verschillende locaties in 5 verschillende gemeenten. Voor Noordoost Fryslân worden ze geplaatst in de gemeenten Kollumerland c.a. en Dongeradeel. Het onderzoek start halverwege december 2016 en duurt 8 tot 10 weken tot de 2e helft van februari 2017.

 • Vogelgriep in Friesland

  (18-12-2016)

  Er zijn dode vogels gevonden in de gemeenten Ferwerderadiel, Leeuwarderadiel en Dongeradeel. Inmiddels is er in Hiaure bij een bedrijf met leghennen vogelgriep (H5) vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd. Daarnaast zijn er enkele dode vogels gevonden op Terschelling en in de gemeente Súdwest-Fryslân. In dit bericht updates met de actuele stand van zaken.

 • Afvalinzameling rondom de feestdagen

  (05-12-2016)

  Alle informatie over de afvalinzameling rondom de feestdagen hebben we voor u op een rijtje gezet.

Archief

Belangrijke pagina's

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt